Vetovoiman laki… totta vai tarua?

Noin viisitoista vuotta sitten törmäsin ensimmäisen kerran vetovoiman lakiin, joka yksinkertaisuudessaan tarkoittaa; “Sitä saa mitä tilaa”. Ensimmäisellä kerralla en heti ajatusta ostanut, vaan se jäi kytemään jonnekin taustalle, kunnes omassa elämässä tuli tilanne, että kaipasin muutosta positiiviseen suuntaan. Olin avoin muutokselle ja etsin mielessäni keinoja siihen, jolloin silmiini osui Rhonda Byrnen kirja vetovoiman laista. Hmm, no sillä tavalla se vetovoima juuri toimii. Elämä toi eteeni ratkaisun, jota etsin, vaikken sitä siinä hetkessä ymmärtänyt enkä tietoisesti fokusoinut siihen. Niinhän itse asiassa elämä oli kuljettanut minua aiemminkin, mutta en vain ollut tajunnut, että kysymys on omien toiveiden voimasta. Tällä kertaa ostin idean saman tien ja päätin kokeilla onko vetovoiman laki totta vai jotakin amerikkalaista humpuukia.

Halusin parempaa elämää ja aloin suuntautua siihen huolella ajatuksissani. Kuvailin itselleni millaista se olisi ja mihin asiohin erityisesti kaipaisin muutosta. Melko nopeasti pääsin tavoite tilanteeseen. Eli oma empiirinen tutkimukseni oli hyvin rohkaiseva, ajatukseni luovat todellisuutta.

Kirsikkapuu, Anu Pellas.jpg

Tuosta kokemuksesta on aikaa nyt noin seitsemän vuotta ja sen jälkeen elämääni on mahtunut monia onnistumisia vetovoiman lain mukaisesti, mutta myös epäonnistumisia, vaikka kuinka kuvittelin tietäväni, miten ajatuksia ohjaillaan. Siksi välillä olin jo lähellä luovuttaa uskoni siihen, että voin itse vaikuttaa miltä elämäni näyttää, kun se ei tarjoillutkaan sitä, mitä toivoin, vaan jotain ihan muuta..

Itse asiassa se tarjoili sitä, mitä minä tarvitsin, jotta huomaisin omat rajoitukseni.

Joskus on raskasta kohdata totuus, mutta se on väistämätöntä, jos haluaa oikeasti kehittyä. Varsinkin sillä hetkellä, kun asiat eivät mene niin kuin olisi itse halunnut, niin peilin eteen on ikävä mennä. Tajuan nyt, että minun kiinnostus henkisiin lainalaisuuksiin herätettiin hyvin ovelalla tavalla, kun ensin sain toiveeni toteutettua melko helposti – ja sen jälkeen alkoi tulla haasteita. Olin kuitenkin nähnyt jo kerran, miten suuri vaikutus mieleni tietoisella kohdistamisella on siihen, mitä elämääni ulkoisesti ilmestyy, niin en voinut uskoa, että se olisi ollut vain sattumaa. Aloin siis tutkiskella itseäni ja vetovoiman lakia lisää ja ymmärsin vähitellen mistä johtui, ettei kaikki toiveeni toteutuneet juuri niin kuin minä halusin.

Vetovoima, joka vetää asioita tai ihmisiä puoleemme on energiaa. Me voimme vahvistaa tuota energiaa ajatuksillamme, mutta pohjimmiltaan se lähtee syvemmältä meistä. Siksi tietoiset ajatukset ovat vain jäävuoren huippu, joiden tulisi olla linjassa kokonaisuuden kanssa, jos halutaan saavuttaa vetovoiman avulla toivottuja tuloksia. Tietynlainen energia huokuu meistä ilman sanoja tai tietoisia ajatuksia – ja se on se vetovoima, joka vetää puoleensa asioita, tapahtumia ja ihmisiä, halusimmepa niitä tai emme.

Siksi onkin todella tärkeää puhdistaa itsestään vääränlaiset uskomukset ja toimintamallit, jotka estävät vetovoimaa toteutumasta oikein. Tätä työtä olen tehnyt itse monta vuotta eri tavoin ja yksi merkittävimmistä oli Life Coach -koulutus, jossa monenlaisia harjoituksia tehtiin itselle vuoden ajan. Sen lisäksi olen käynyt hoidoissa, joissa toinen henkilö on auttanut puhdistamaan energiaani, sillä itse olemme usein aika sokeita alitajuisille kaavoille. Tämä työ ei ole valmis, se tulee jatkumaan varmasti loppuelämän, mutta pikkuhiljaa huomaan, että vetovoiman laki alkaa toimia paremmin, myös niillä elämän osa-alueilla, joissa se on ollut eniten hakoteillä.

Jokainen meistä on omanlainen yksilö ja siksi kullakin nämä asiat toimivat vähän eri tavoin. Mutta suurimmalla osalla meistä on kuitenkin joku tai jotkut elämän osa-alueet paremmin linjassa sen kanssa, mitä tietoisesti haluamme – ja toiset taas eivät niin hyvin. Siksi itsekin ajattelin jossain kohtaa, että osaan tämän homman aika hyvin, sillä elämäni oli monin tavoin sellaista mitä toivoin. Mutta sitten vasta kun aloin “tonkia” itestäni niitä kaikista pimeimpiä nurkkia, joissa törmäsin aina samaan ei-toivottuun lopputulokseen, niin löysin ne kaikista syvimmällä olevat rajoittavat uskomukset ja pelot, jotka estivät toiveitani toteutumasta tietyillä elämän osa-alueilla.

Puhdistusta voi tehdä itse ja siinä kaikista tärkeintä on huomata ensin alitajuiset ajatusmallit. Mutta aika usein avuksi tarvitaan joku ulkopuolinen, jonka kanssa niitä voi yhdessä työstää, sillä kuten me kaikki tiedämme, toisen on helpompi nähdä rajoitukset ulkopuolelta. Elämä on viisas ja tarjoaa usein tilaisuuden tähän työskentelyyn niin, että asiat eivät mene juuri kuin itse haluaisi tai tulee kriisi, joka pysäyttää ja herää luonnollinen kiinnostus tutkia itseään… Tai sitten se vain järjestää aikaa pysähtyä itsensä äärelle, kuten minulle kävi muutama vuosi sitten. Kaiken kiireen keskellä on mahdotonta keskittyä puhdistamaan itseään. Se vie aikaa ja huomiota.

Mitä hyötyä on puhdistaa vääränlaisia ajatusmalleja pois?

Vääränlaisten uskomusten poistaminen ei ole tärkeää ainoastaan siksi, että vetovoiman avulla voisi saada toiveita toteutumaan, vaan erityisesti siksi, että sen jälkeen meistä kuoriutuu se henkilö, jollaiseksi meidän olisi kuulunut tulla. Elämä vain on erilaisten tapahtumien kautta saanut meidät uskomaan jotain muuta ja se alkuperäinen ihminen on hautautunut niiden kerrosten alle. Pelot ja rajoitukset rasittavat ja estävät meitä nauttimasta käsillä olevasta hetkestä, vaikka kaikki olisi hyvin – koska mieli syöttää vääränlaista dataa ja ajatukset ovat kiinni menneessä tai tulevassa. Kun turhat rajoitukset poistetaan, niin ihminen voi alkaa elää vapaammin, omana itsenään – ja elämä alkaa myös tarjoilemaan automaattisesti niitä asioita, joita sisin halajaa. Mitään erityisiä tilauksia ei tarvitse sen jälkeen edes laittaa ilmoille, sillä ne huokuvat meidän jokaisesta solusta, tauotta. Sen jälkeen voi vain ihmetellä, miten toiveet toteutuvat yllättävillä tavoilla.

Oletko Sinä kuullut vetovoimasta tai kokeillut sitä omassa elämässäsi?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: