Täyden kuun salaisuus…

Täysikuu on valaissut kalpealla valollaan pitkiä varjoja iltaisin viimeisen kuluneen viikon aikana ja samalla se muistuttaa meitä siitä, että hyvin pian on taas uuden kuun aika. En tunne kuun reittejä tarkemmin, mutta tiedän sen, että aina täydenkuun aikaan olisi hyvä kiittää kaikesta runsaudesta sekä ynnäillä mielessään mennyt kuukausi ja päästää irti siitä, mitä ei enää halua tai tarvitse. Uuden kuun myötä on sitten hyvä mahdollisuus aloittaa puhtaalta pöydältä ja lähettää toiveita universumiin.

Me nykyajan ihmiset olemme irtautuneet luonnosta ja sen tarjoamista tilaisuuksista elää luonnollisella tavalla vuoden aikojen syklissä. Rytmitämme elämää enemmänkin palkkapäivien mukaan, kuin seuraten luonnon merkkejä siitä, milloin olisi aika levolle ja milloin taas tulisi kääriä hihat ja ryhtyä toimeen.

Olen itsekin elänyt aiemmin hyvin kiireistä elämää, jolloin en ehtinyt katsella ympärilleni niin valppaana, vaan kiiruhdin paikasta ja tavoitteesta toiseen.. Siinä elämässä minuun ei vaikuttanut pimeät illat tai kuun kierrot, sillä en ehtinyt kuunnella, mitä kehoni kaipaa.

Nyt kun olen ottanut työelämän vähän rennommin, niin huomaan, että talvisin kaipaankin enemmän unta ja pimeät illat houkuttelevat pysymään sisätiloissa. Valon lisääntyessä mieli halajaa luonnollisesti ulkoilemaan ja liikkumaan enemmän.

En silti tarkoita sitä, että talvisin pitäisi vain käpertyä sohvan nurkkaan ja jättää liikunta odottamaan kesää, mutta ehkä meitä ei kuitenkaan ole tarkoitettu suorittamaan samalla sykkeellä asioita kesät talvet?

Irtipäästäminen, Anu Pellas

Miten sitten voisimme hyödyntää täydenkuun ja uuden kuun aikaa? Juuri nyt viikonloppuna on hyvä hetki hyödyntää näitä energioita ja käpertyä hetkeksi keskustelemaan itsensä kanssa.

Tässä muutama käytännön vinkki siihen.

  1. Sovi itsesi kanssa treffit rauhalliseen aikaan ja paikkaan, joka on Sinulle mieluisa. Voit lisätä tunnelmaa vaikkapa kynttilöillä ja musiikilla. Varaa lähelle kynä ja paperia.
  2. Mieti hetki, mistä kaikesta olet kiitollinen juuri nyt. Kirjoita asiat paperille ja käytä hetki aikaa jokaisen asian kohdalla siihen, että tunnet oikeasti kiitollisuutta siitä mitä kirjoitit.
  3. Pohdi sen jälkeen mitkä asiat eivät enää palvele sinua tai mistä olet valmis päästämään irti. Ne voivat olla omia tuttuja tapoja, jotka eivät enää tunnu hyvältä tai henkisiä lukkoja, joiden vuoksi olet jumissa kuukausi toisensa jälkeen samoissa ongelmissa. Kirjoita nämä toiselle paperille siinä muodossa, että: “Haluan päästää irti siitä, että..”
  4. Vahvistaaksesi irtipäästämistä voit polttaa paperin tai repiä sen ja laittaa roskakoriin. Pääasia on, että tunnet henkisesti, että olet nyt valmis päästämään irti näistä itseäsi rajoittavista ajatuksista, uskomuksista tai tavoista.

Joskus irtipäästäminen voi liittyä myös tavaroihin tai ihmisiin. Kodin siivoaminen ja varastojen tyhjentäminen tuo myös uutta energiaa sekä tilaa omiin ajatuksiin, samoin kuin sellaisten asioiden hoitaminen, jotka ovat jääneet jostain syystä roikkumaan. Nämä täydentävät hyvin toisiaan, joten viikonloppuna omaan ohjelmaan voi hyvin mahduttaa myös konkreettista kodin raivaamista. Itse sulatin pakastimen ja samalla inventoin sen, joka tuntui hyvältä, sillä monesti varastoimme sinnekin turhan paljon kaikenlaista.

SITTEN ON UUDEN AIKA!

Luonnon lakien mukaisesti uutta ei mahdu, ennen kuin sille on tilaa. Siksi myös kuu täyttyy ensin aivan täydeksi, ennen kuin uusi kuu ilmestyy taivaalle.

Voit päättää treffit itsesi kanssa siten, että otat puhtaan paperin ja kirjoitat siihen asioita, joita haluat lisää elämääsi tai mihin tunnet olevasi valmis. Tee se huolella ja tunteella, sillä tärkeintä on jälleen, että oikeasti tunnet ja tiedät, mitä ne asiat ovat. Ei ole tarkoitus leikkiä maailmankaikkeuden viisaudella ja vain heitellä harkitsemattomia toiveita ilmaan, vaan aidosti kuulla mitä sydän halajaa. Kuvat auttavat monesti vahvistamaan tunnetta ja myös löytämään ne syvimmät toiveet. Siksi lehtiä selailemalla saattaa silmien eteen nousta yllättävän helposti sielua koskettavat toiveet kuvina tai yksinkertaisina teksteinä.

On siis uuden kuun aika ja aika uusille unelmille, oletko valmis? ❤

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: