Vapaa lifestyle

AnuPellas_Vapaa lifestyle

Vapaus valita – omat työajat, lomat, asuinpaikan… 

Tuohon ihastuin ja se tavoite silmissäni tein töitä monta vuotta, jotta jonain päivänä saavuttaisin tuon vapauden. Olihan se minulle aika poikkeuksellinen mahdollisuus kun mietin omaa koulutustaustaani lastentarhanopettajana – jossa ei ollut kovin monia vapauksia.

Ja todellakin se kannatti – mutta se on toki helppo nyt jälkeenpäin todeta.

Sillä vapaus kätkee aina sisäänsä myös vastuun 😉

Jotta tulokset kasvaisi, on töitä tehtävä säännöllisesti – eikä vapauttaan voi käyttää vääriin asioihin. Se pätee kaikkeen elämään. Niinhän me annamme lapsillekin aina enemmän ja enemmän vapautta, kun he osoittavat osaavansa käyttää sen oikein.

Ja siksi ensimmäisten vuosien aikana oli tärkeää priorisoida työt ennen huvia. Opittava miettimään mitkä ovat tärkeysjärjestyksessä ne ensimmiset tehtävät, jotka ainakin täytyy viikon tai päivän aikana hoitaa. Ne, jotka johtavat tuloksiin. Opin luokittelemaan noina vuosina asiat ja ihmiset mielessäni A, B ja C-kategorioihin 😉

A-kategoria oli puheluita tai tehtäviä, jotka piti hoitaa heti. Jos A-kategorian ihminen soitti minulle, enkä voinut juuri silloin vastata – soitin hänelle takaisin asap. He eivät välttämättä olleet niitä, kenen kanssa olisi ollut hauskinta rupatella – vaan heidän kanssaan oli tärkeintä juuri nyt työskennellä. Tai saada joku asia sovittua kalenteriin, jotta työt etenisivät konkreettisiksi tuloksiksi.

Töiden priorisointi johtaa tuloksiin mutta antaa myös aikaa levolle!!

Ja niinpä noista vuosista jäi hyvä oppi ihan koko loppuelämään. Osaan helposti ottaa vapaapäivän vaikka C-kategorian tehtävät olisi hieman kesken tai tekemättä… sillä tiedän, että ehdin ne myöhemminkin!! Ja sillä tavalla se loputon tekemättömien tehtävien to-do-lista ei vaivaa mielessäni vapaa-päivällä tai lomalla. Sillä tehtäväähän näin yrittäjänä löytyisi aina.

Siksipä olenkin nyt opetellut vain nauttimaan elämästä 😉

Sillä tavoite, joka silmissäni ajelin monta vuotta rakentamassa liiketoimintani perustaa – on nyt tässä. Ja tuo matka itsessään on jo ollut päämäärä, varsinkin kun se on johtanut jo yhteen unelmaan. Seuraavat unelmat ovat toki hiljaa mielessä jo kytemässä – mutta ne tulevat ajallaan.

Anu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: