Päätöksen voima

 

AnuPellas_Päätöksen voima

Olen kirjoittanut viime viikkoina tavoitteiden toteuttamiseen tarvittavista tekijöistä.. Ja yksi niistä tärkeimmistä on tämän päivän aiheeni.

Päätös.

Arkipäivän tilanteista muutama esimerkki, jotka kuvaavat minusta hienolla ja kaikille meille tutulla tavalla sitä, miten päättämättömyys saa meidät seikkailemaan ns. välitilassa.. Joka ei johda mihinkään. Tai johtaa katastrofiin.

Tiedät tunteen, kun vastaan kävelee ihminen, etkä osaa päättää kummalta puolelta ohittaisit hänet? Ja kun tulette vastakkain, niin molemmat alkavat ohittaa samalta puolelta – ja lopulta seikkailette siinä vastakkain ja yritätte vuoron perään ohittaa juuri samalta puolelta 😉

Itselleni nuo tilanteet tulevat selkeästi silloin kun en ole määrätietoisesti vain menossa joltakin puolelta ohi. Sillä silloin kun oma suunta on selvä, niin se huokuu eleinä ja ilmeinä myös vastaantulijoille.

On tärkeää tietää mihin on menossa, jotta osaa valita oikean reitin…

Toinen esimerkki, jota käytän usein myös kouluttaessani ihmisiä – on se tilanne, kun olet hyppäämässä veneeseen. Toinen jalka on vielä laiturilla tönäisemässä vauhtia ja toinen jo veneessä. Siinä hetkessä ei voi alkaa jänistämään, enää – sillä jos miettii hetkenkin liian kauan, onko lähdössä vai jäämässä laiturille, niin hyvin pian onkin vedessä siinä välimaastossa. Ja tuossa välimaastossa hyvin monet meistä uivat omassa elämässään.

Joskus pitää vain uskaltaa rohkeasti hypätä uuteen suuntaan ja luottaa, että elämä kantaa!

Totta kai uutta tavoitetta kohti meneminen jännittää ja hieman pelottaakin. Onnistunko tai menetänkö kasvoni, jos lähden suurin suunnitelmin kurkottelemaan tähtiä ja löydänkin itseni kuusen juurelta? Mutta ainut tapa tietää kuinka siinä käy, on se, että uskaltaa vain lähteä päättäväisesti uutta kohti. Ja mitä vahvempi päätös onnistumisesta on, sitä todennäköisemmin myös onnistun.

Kirjoitetut ja ääneen sanotut päätökset ovat aina vahvempia kuin vain omassa mielessä mietityt.

Olen niin monesti todennut tämän itse ja silti sisäinen “laiskurini” aina ehdottaa ensin, että tekisin uusia päätöksiä vain itseni kanssa 😉 Juuri sen vuoksi, että niistä olisi sitten helpompi sopivan hetken tullen luistaa…. Itsensä kanssahan on toki kaikista tärkeintä sitoutua uusiin toimintamalleihin – mutta kun oman tavoitteen on jakanut ääneen muillekin, niin luovuttamisen hetkellä pieni sosiaalinen paine auttaa tsemppaamaan muutaman ylimääräisen metrin verran.

Mieti, ketkä ovat sinulle ne tärkeimmät henkilöt, kenen arvostusta et halua menettää! Ja kerro oma tavoitteesi heille. Minulla ne löytyvät hyvin läheltä.. Lasteni silmissä kaikista eniten haluan olla sanojeni mittainen – ja siksi usein kerronkin heille uusista tavoitteistani. Silloin tiedän, että vaihtoehtona ei ole luovuttaminen.

Vahva päätös on uuden alku.

Suunnittele ajankohta huolella, jotta olet valmistautunut starttaamaan uudet toimintatavat jotka vievät Sinua  kohti tavoitettasi. Tee suunnitelma ja aikataulu – ja näistä kirjoitankin ensi viikolla lisää 🙂

Lumisen kaunista viikkoa,

Anu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: