Elämä yllättää…

AnuPellas_Elämä yllättää

Ole rohkea ja utelias, niin voit löytää elämääsi jotain sellaista, josta et osannut haaveillakaan..

Tuo on lempilausahdukseni siksi, että elämä on yllättänyt minut niin monta kertaa sellaisilla suunnan muutoksilla, joita en olisi osannut itse suunnitella. Ja sen vuoksi nykyisin mietinkin vain päämäärää, enkä sitä kuinka sinne päästään. Annan elämän yllättää 😉

On ymmärrettävää, että unelmamme koostuvat usein asioista, joista tiedämme jotain. 

Ammateista, jotka ovat tuttuja tai yleisesti tunnettuja – asuinpaikasta, jossa ollaan joskus jo asuttu tai ainakin käyty kyläilemässä. Harrastukset siirtyvät sukupolvilta toisille liiankin kätevästi… Ja ihmissuhteissakin juutumme helposti tiettyyn malliin, joka on joko kotoa tai aiemmista suhteista tutun tuntuinen kaava.

Voisiko elämällä olla jotain muutakin tarjottavana, jos vain osaisimme avoimesti tarttua tilaisuuksiin?

Minua se on johdatellut pikkuhiljaa uusiin suuntiin – kun ensin olen valinnut sen tutun ja turvallisen.. ja hetken päästä huomannutkin, että se oli vain välietappi. Kuten lastentarhanopettajaksi luettuani hyvn pian oivalsin, että haaveenihan olikin vain saada omia lapsia – ja sen unelman toteuduttua työ ei enää tuntunutkaan mielekkäältä.

Kotiäitinä ollessani aloin viritellä uusia työhaaveita. Ja koska rakastan kauniita asioita, niin lahjatavarakauppa oli seuraava unelma 😉 Jota en onneksi ehtinyt toteuttaa, sillä realiteetit siinä onnistumiselle, olivat hyvin heikot pienellä paikkakunnalla. Ja tosiasiassa jälleen oman kodin sisustaminen mieluiseksi, riitti tuon unelman toteuttamiseksi.

Ja niin elämä yllätti.. 

Tuomalla eteeni jotain sellaista, jota en ollut osannut itse hakea tai edes kuvitella. En tiennyt mitä se pitää sisällään ja siksi olin myös hyvin skeptinen aluksi. Sillä kaikki se, jota emme ole itse suunnitelleet herättää usein vastustusta. Varsinkin minunlaisellani, joka on halunnut pitää kaikki langat omissa käsissään 😉

Emme yleensä kadu asioita, joita olemme tehneet – vaan tilaisuuksia joihin jätimme tarttumatta. 

Ja siksi uskonkin, että mitä uteliaammin vain uskallan katsella elämää – niin sitä useammin se tuo eteeni jotain uutta ja ihanaa.. Jotain sellaista, jota en olisi osannut kuvitellakaan!

Annetaan elämän yllättää!

Anu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: