Tavoitteet todeksi…?

AnuPellas_Tavoitteet todeksi

Vuoden alku on aikaa, jolloin moni meistä tekee uusia tavoitteita omaan hyvinvointiin tai työelämään. Lupauksia paremmista elitavoista tai kuntoilun aloittamisesta… Ja aika moni myös unohtaa ne jonkin ajan päästä 😉 Siksi ajattelinkin koota tähän kirjoitukseen ne vinkit, jotka itse olen huomannut hyödyllisiksi tavoitteessa pysymisen kannalta. Teksti on pitkä, koska tavoitteiden saavuttaminenkaan ei ole ihan niin yksinkertainen asia…

Ihan ensimmäinen ja minusta tärkein asia on rauhassa ensin miettiä omaa elämän palettia joka osa-alueelta – ja löytää SE asia, joka vaikuttaa kokonaisuuden kohentamiseen eniten. Löytää se mihin haluan muutosta?

On liian haasteellista laittaa koko elämä uusiksi, jolloin usein “hanskat tippuu” jo ennen kuin ollaan päästy edes alkuun 😉 Kovin usein erehdymme luulemaan, että KAIKKI on pielessä. Siksi kannattaakin ihan ensiksi miettiä, että mitkä osa-alueet ovat kohdallaan! Ja elämää voi vaikkapa jaotella kolmeen eri osa-alueeseen; työ, oma itse, perhe – jolloin tasapaino säilyy. Ja jos kaikki osa-alueet vaativat muutosta, niin kannattaa valita ensin se, joka vaikuttaa eniten kokonaisuuteen ja lähteä siitä liikkeelle.

Elämän yksi suurimmista kysymyksistä, jota suurin osa ei ole miettinyt koskaan. Mitä minä elämältä haluan?

Seuraavaksi täytyy löytää syy, miksi haluan muutosta? Mikä on motiivini lähteä tekemään töitä sen eteen, että saavuttaisin tuon tavoitteen. Hyvin usein varsinkin isompien tavoitteiden saavuttaminen vaatii ensin tekoja – ja tulokset alkavat näkyä vasta myöhemmin. Jos vaikkapa tavoitteena on pudottaa painoa, niin on tärkeää motivoida itseään niinä hetkinä hyvillä syillä – kun tekisi mieli sortua vääränlaisiin valintoihin tässä hetkessä.

Miten tavoitteen saavuttaminen kohentaa elämääni? Tee lista asioista, jotka motivoivat sinua laiskuuden hetkinä.

Moni motivoituu siitä, että näkee itsensä jo perillä. Voi oman mielen vahvistukseksi askarrella itsestään kuvia uudessa olomuodossa tai liimata oman vanhan valokuvan, jossa on ollut vielä oikeissa mitoissa, johonkin näkyvään paikkaan, missä se muistuttaa päämäärästä. Tai tehdä mielikuvaharjoituksia siitä, miltä tuntuu silloin kun saavutan tuon kovasti haluamani tavoitteen.

Mitä selvemmin näet itsesi perillä, sitä varmemmin sinne myös pääset!! Tee oma unelmakartta tai Goal Map.

Joku toinen taas motivoituu siitä, että muistuttaa itseään siitä, mitä tapahtuu, jollei…… Kun itse aloin tekemään töitä tavoitteellisesti uuden uran eteen ja se tuntui välillä ylivoimaisen haasteelliselta (kun uusia askelia piti ottaa vähän jokaisella elämän osa-alueella) niin paras motiivi tarttua toimeen oli minulle se, että mietin, mikä onkaan vaihtoehto, jollen tee sitä mitä tarvitsee tehdä? Ja saman tien tiesin, että uusi suunta on houkuttelevampi ja löysin taas motiivin.

Sinun tehtäväsi on muistuttaa itseäsi joka päivä siitä, miksi olet päättänyt valita nyt toisen polun?

Vaikka suurin työ oman elämän muutosten ja tavoitteiden kanssa onkin aina meidän omalla vastuulla – on tärkeää myös löytää ympärilleen oikeanlaiset ihmiset, kenen kanssa on helppoa uskoa onnistuvansa. Olet varmasti huomannut, miten joidenkin ihmisten seura saa sinut tuntemaan itsesi kaikkivoipaiseksi – ja toisten kanssa puolestaan energiatasosi laskee miinukselle. Ja mehän olemme niiden ihmisten summa, keiden kanssa vietämme eniten aikaamme. Jonka vuoksi onkin tärkeää jakaa ne omat tavoittet ääneen heidän kanssaan, ketkä aidosti kannustavat ja auttavat sinua tavoitteen saavuttamisessa!!

Ketään meistä ei ole tarkoitettu tarpomaan elämää yksin… Kerää ympärillesi oikeanlaiset ihmiset, jolloin sinun on helppo olla parhain itsesi ❤

Ja lopulta kaikki alkaa päätöksestä. Niin pitkään, kun et ole täysin päättänyt itsesi kanssa lähteä tekemään töitä tavoitteen eteen – on helppo siirtää aloitusta ja antaa laiskuuden voittaa. On tehtävä vahva päätös itsensä kanssa mutta vielä paremmin siihen sitoudut, jos kerrot sen myös ääneen. Itse olen harrastanut sitä, että kerron oman tavoitteeni ääneen heille, kenen silmissä haluan olla hyvä esimerkki. Kuten lapsilleni tai omalle tiimilleni… Silloin vaihtoehtona ei ole luovuttaminen, jos haluan säilyttää kasvoni 😉

Mitä vahvempi päätös, sitä varmemmin olet päämäärässäsi.

Nämä kaikki tarvitaan ennen kuin lähdetään liikkeelle. Mutta sanomattakin selvää on se, että ilman toimintaa ei mitään tapahdu. Eli tavoitteen toteutumisen kannalta tärkeintä on se mitä tehdään joka päivä ja viikko säännöllisesti ja sitoutuneesti sen eteen, että päämäärä toteutuu. Jolloin on hyvä olla selkeä suunnitelma mitä pitää tehdä?

Mitä suurempi tavoite, sitä tärkeämpää on määritellä reitti määränpäähän tarkasti. Pilkkoa päätavoite välitavoitteisiin, seurata rehellisesti omaa toimintaa – ja palkita itseään matkan varrella siitä, että ollaan oikeassa suunnassa.

Lopulta itse uskon, että tärkein ominaisuus, miksi osa meistä onnistuu tavoitteissaan ja osa ei – on sinnikkyys. Se, että vain jaksaa tehdä töitä, laskematta tunteja. Eikä luovuta silloinkaan, kun kaikki ei mene putkeen. Sillä mikään suuri tavoite ei ole tullut todeksi ilman epäonnistumisia tai takaiskuja.

Sen vuoksi positiivinen asenne myöskin helpottaa kovasti tavoitteen saavuttamista – ja tekee kaiken lisäksi myös matkasta paljon hauskempaa 😉

Jos uskot, että onnistut tai että et onnistu, olet aina oikeassa – sillä tulet saavuttamaan elämässä juuri niin paljon kuin mihin itse uskallat uskoa. Se on vetovoiman laki.

Kaikkea hyvää matkallesi kohti uusia unelmia ❤

Anu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: